Welke spiergroepen train je met touwspringen?

 

Touwtjespringen is één van de meest intensieve workouts die er zijn. Met touwtjespringen train je 90% van alle spiergroepen. Daarnaast verbetert het ook je conditie en vetverbranding. Maar vooral is het gewoon erg leuk! En niet onbelangrijk: je kan het bijna overal doen. Ga naar de sportschool, zoek een mooie plek in je achtertuin of in het sportpark en verbeter je mentale en fysieke conditie.

 

Train je spiergroepen met springtouwen

 

Touwtje springen kan worden beoefend als vervanging van of aanvulling op andere sportenVeel boksers doen aan touwtjespringen omdat je hiervoor een precieze timing nodig hebt en je handen en voeten goed moeten samenwerken. Touwtjespringen is zo enorm populair omdat het alle spiergroepen tegelijk traint en daarnaast helpt het ook om je boven- en onderlichaam te laten samenwerken met je brein. 

Vrijwel het hele bovenlichaam wordt aangesproken: de core, schouders, armen en rugspieren gebruik je om goed te kunnen springen. Ook maak je gretig gebruik van je beenspieren tijdens het springen. De hamstrings en bovenbenen worden ingezet om te kunnen bouncen.

 

Core

Je gebruikt je buikspieren om te stabiliseren. En met touwtje springen kun je het vet op de buik verminderen. Tip: span je buikspieren eens extra aan tijdens het springen. 

 

Armen

Je gebruikt je schouders, biceps en triceps om het touw in beweging te houden. Deze constante beweging traint deze spieren.

 

Rugspieren

Om je rugspieren ook te trainen is het belangrijk dat je je core aanspant tijdens het springen; beeld je in dat je je navel naar je ruggengraat toetrekt. Zo blijft je lichaam in één lijn staan, ook tijdens het springen.

 

Bovenbenen

Wil je iets meer je bovenbenen belasten, dan zak je iets meer door de knieen terwijl je springt. Reken maar op verzuring!

 

Hamstrings 

De gecoördineerde beweging van je benen genereert spierspanningen. Deze spanning versterkt je spieren en laat je hamstrings groeien. 

 

Kuiten 

Bij het normale touwspringen belast je voornamelijk je kuiten en als je wat langer springt merk je ook dat je core begint te verzuren.

 

Botten 

Uit een onderzoek blijkt dat de botdichtheid van jonge vrouwen, die drie keer per week tien sprongen maakten voor zes maanden lang, toenam. Die dichtheid groeide in de benen en de onderrug.

 

 

© 2016 - 2024 SportSpringtouw.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel