5 redenen om te springtouwen

 

Springtouwen is populair en dat is niet voor niets! Iedereen heeft het weleens gedaan: touwtje springen. Als onderdeel van je fitness workout, voor plezier thuis of om spieren op te bouwen. Springtouwen is gewoon heel gezond. Het kan je helpen bij het afvallen, een full body workout, het is goed voor je hart en het ook nog een superleuk om te doen. We zetten de 5 voordelen van touwtje springen voor je op een rij, want iedereen kan het! En beter nog: het kan altijd en overal. Een springtouw is niet duur en het past perfect in je koffer of sporttas! 

 

1. Een echte calorieën verbrander

Ongeveer 10 minuten non-stop touwtje springen staat gelijk aan 20 minuten hardlopen, dat zijn ongeveer 150 calorieën! Springtouwen is dus heel geschikt als work-out wanneer je weinig tijd hebt. Heb je jezelf als doel gesteld om af te vallen en wil je op een snelle manier calorieën verbranden? Koop dan een springtouw!

 

2. Full Body workout

Met springtouwen train je je hele lichaam. Door het springen train je je benen, door het stabilseren van je lichaam je buikspieren en je armen en schouders door het springtouw rond te draaien. Sporters verwerken springtouwen niet voor niets in hun workout. Daarnaats zorgt touwtje springen voor meer flexibilteit en het helpt je bij je coördinatie en balans. Als je regelmatig je springtouw erbij pakt tain je niet alleen je conditie, je zult ook resultaat zien qua toning. Het zorgt voor versteviging van je spieren in zowel je onder- als bovenlichaam. Tip: probeer tijdens het springen je buikspieren ook een beetje aan te spannen voor nóg meer resultaat!

 

3. Hoge intensiteit 

Ondanks dat touwspringen erg intensief is, belast het je spieren en gewrichten niet te erg. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen, waar de knieën zwaarder belast worden, is dit bij touwtje springen niet het geval. Onder andere om deze reden is 10 minuten touwtje springen dan ook een ideale warming-up voor je workout.

 

4. Verminderde kans op hart- en vaatziekten

Touwtje springen is heel goed voor je hartspier. Je hartslag gaat tijdens het touwtje springen super snel omhoog waardoor je je hartspier goed traint. Dit verminderd de kans op hart- en vaatziekten. Touwtje springen is namelijk een bewezen middel – uit onderzoek gebleken – tegen het verlagen van de kans op hart- en vaatzieken. Natuurlijk hebben meerdere sporten of fitness-activiteiten dit effect op het lichaam, maar touwtje springen, ‘springt’ er bovenuit.

 

5. Fysieke en mentale bezigheid

Naast dat springtouwen gewoon erg leuk is om te doen, biedt het een fysieke en mentale bezigheid. Een springtouw workout is allesbehalve een saaie activiteit. Je traint er de coördinatie tussen je hersenen en je lichaam mee. Ook je reactievermogen wordt flink op de proef gesteld, vooral als je de intensiviteit van de oefening toe laat nemen.

© 2016 - 2024 SportSpringtouw.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel