Wat is een springtouw? 

 

Dit moet je weten over een springtouw

Een springtouw, ook wel Speed Rope genoemd, heeft een dunne staaldraad en flexibele draailagers voor maximumsnelheid. Een springtouw is sterk, licht en soepel. Ideaal voor het trainen van uithoudingsvermogen, coördinatie, voetenwerk, kracht, snelheid en je timing. Springtouwen is een effectieve manier om op een actieve en leuke wijze met je gezondheid bezig te zijn. Thuis, in de sportschool, sportpark of overal waar jij maar wilt, het is de ideale training! Een springtouw is altijd gemakkelijk mee te nemen en een workout is al binnen 10 minuten gepiept. Blijf in shape met de basics van het touwtje springen. En wat heb je nodig voor deze super alles-in-een-training? Een springtouw en een klein beetje geduld. 

 

Verschil springtouw en sportspringtouw 

Eigenlijk is er geen verschil. Het is maar net hoe je het touwtje wilt noemen. Springtouw, Speed Rope, Jump Rope, Rope Skipping of Sportspringtouw. Een springtouw is gewoon méér dan alleen een populair kinderspeelgoed. Touwtjespringen is een effectieve training voor sporters van jong tot oud. Je verbrandt enorm veel calorieën en je versterkt en verstevigt je lichaam. Het is daarnaast ook nog eens een voordelige manier om je condititie, uithoudingsvermogen en kracht te trainen. Van een basis springtouw tot professioneel springtouw, met teller en gewichten. Je vindt ze in allerlei verschillende maten, vormen en materialen.  

 

Voordelen springtouwen

Nee, een springtouw is niet alleen maar iets voor kinderen! Touwtjespringen is een perfect om af te vallen en heeft ook nog eens héél véél andere voordelen. Wat is nu fijner dan een leuke workout én tegelijkertijd een strakker lichaam krijgen? Als je regelmatig touwtje springt zal je al snel resultaat gaan zien. Dus, touwtjespringen is dé fitnessoefening!

  • Je ontwikkelt je uithoudingsvermogen en ademhaling
  • Je krijgt een strakker lichaam 
  • Je blijft slank; het is een ware calorieverbrander!
  • Je werkt aan het bewustzijn van je eigen lichaam 
  • Je gaat er soepeler en gecoördineerder van bewegen
  • Je verbetert je houding en je evenwicht
  • Springtouwen is zeer effectief tegen cellulitishet op en neer springen masseert het spierweefsel wat je bloedsomloop bevordert
  • Je krijgt beetje bij beetje een strakkere buik en een mooiere taille 
  • Je speren worden steviger zonder in volume toe te nemen 
  • Springtouwen is goed voor je hart en longen 

 

Springtouwen voor beginners

Ben je op zoek naar een springtouw om te beginnen met springtouwen? Wil jij het springtouwen onder de knie krijgen? De springtouwen uit de Bronze Line collectie van Sportspringtouw zijn speciaal ontwikkeld voor de startende springers. Door de lage prijs zijn dit dé springtouwen waarmee je heel goed kunt starten! Als startende springer is het erg belangrijk om stil te staan bij het uitkiezen van het juiste springtouw. Je springtouw moet namelijk niet té zwaar zijn. Sportspringtouw heeft dit al voor je uitgezocht en selecteert voor jou het béste springtouw. 

 

Springtouw kopen bij Sportspringtouw

Een springtouw koop je online op sportspringtouw. De springtouwen zijn in 3 varianten verkrijgbaar: een basis springtouw voor de beginners (Bronze Line), een springtouw voor de gevorderden springer (Silver Line) en een professioneel springtouw (Gold Line). Bij Sportspringtouw ben je verzekerd van de beste kwaliteit tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Daarnaast is Sportspringtouw hét inspiratieplatform over alles wat te maken heeft met springtouwen. Van workouts, oefeningen, het beste springtouw en alle tips & tricks om jouw springtouw beleving nog mooier te maken!

 

© 2016 - 2023 SportSpringtouw.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel