5 minuten workout met je Speed Rope

 

Een Speed Rope verdient een plekje in ieders sporttas! Deze workout is een echte calorieën verbrander, een full body workout, hoge intensiteit sporten en een fijne fysieke én mentale bezigheid. Zowel voor sporters die focussen op een cardio workout, als voor sporters die spieropbouw als doelstelling hebben, is deze workout een ideale toevoeging. Gemakkelijk uit te voeren, thuis, in het park of in de sportschool. Altijd en overal! 

 

0:00 - 1:30 Minuten 

Twee benige sprongen 

Blijf continu springen met een normale snelheid. Houd je schouderbladen laag en naar achteren. Doe je borst omhoog en maak kleine sprongetjes. Zwaai het touw los met je pols; niet met je armen. 

 

 1:30 - 2:00 Minuten 

Voor - achter 

Spring met beide benen bij elkaar 20 cm naar voren over het touw. Bij de volgende sprong spring je 20 cm naar achteren over het touw. Blijf dit herhalen. 

 

2:00 - 2:30 Minuten 

Slalom

Spring over het touw 20 cm naar rechts en land op beide voeten. Bij de volgende sprong spring je 20 cm naar links. Houd je voeten bij elkaar en blijf dit herhalen. 

 

2:30 - 3:00 Minuten 

Dubbele sprong

Spring omhoog genoeg om ervoor te zorgen dat het touw twee keer onder je door kan vóór het landen. Blijf dit herhalen. Heb je moeite met Double Under (dubbele sprong), doe er eentje en werk langzaam naar die twee sprong toe. 

 

3:00 - 4:00 Minuten 

Jumping Jack

Spring over het touw en land met beide voeten breder dan de breedte van je heupen. Bij de volgende sprong land je met je beide voeten tegen elkaar. Blijf dit herhalen.

 

4:00 - 5:00 Minuten 

Rennen

Ren op de plaats terwijl je draait met het touw. Als je het goed doet, moet het touw elke keer onder één voet doorgaan.  

 

 

 

© 2016 - 2023 SportSpringtouw.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel